تبلیغات
یه دانشجوی ساده رشته کشاورزی - علوم دام - بهداشت ماشین جوجه کشی
 
یه دانشجوی ساده رشته کشاورزی - علوم دام
توسعه کشور عزیزمان با گسترش و ارتقای کشاورزی و علوم دام در کنار علم وصنعت امکان پذیر است.
درباره وبلاگ


اینجانب حسین باقریان دانشجوی رشته علوم دام در دانشگاه پیام نور واحد گالیکش هستم .
قصد من از ایجاد این وبلاگ به اشتراک گذاشتن مطالب رشته علوم دام با شما عزیزان هست امیدوارم مورد استفاده قرار بگیرد.

مدیر وبلاگ : حسین باقریان تبریان
نظرسنجی
از نظر شما وبلاگ جگونه بود؟







عنوان : بهداشت ماشین جوجه کشی

تهیه کننده : علی اسمعیل پور

دستگاه جوجه‌کشی به دلیل وجود نور، موادغذایی، رطوبت کافی و…بهترین محل آلودگی می‌باشد. برخی از امراض از طریق تخم به جوجه‌ها منتقل می‌شوند، از جمله میکروارگانیزمهای گروه سالمونلا که تاثیر زیادی در جوجه درآوری دارند. گروهی از امراض که از طریق تخم به جوجه منتقل نمی‌شوند به طور غیرمستقیم و با تاثیر بر خصوصیات تخم‌مرغ موجب کاهش جوجه درآوری می‌شوند. 

ادامه مطلب را در بیشتر می خواهم بخوانم ببینید

لطفا نظربدهید

دستگاه جوجه‌کشی به دلیل وجود نور، موادغذایی، رطوبت کافی و…بهترین محل آلودگی می‌باشد. برخی از امراض از طریق تخم به جوجه‌ها منتقل می‌شوند، از جمله میکروارگانیزمهای گروه سالمونلا که تاثیر زیادی در جوجه درآوری دارند. گروهی از امراض که از طریق تخم به جوجه منتقل نمی‌شوند به طور غیرمستقیم و با تاثیر بر خصوصیات تخم‌مرغ موجب کاهش جوجه درآوری می‌شوند. از جمله بیماریهای نیوکاسل و برونشیت مزمن که ازطریق تغییرشکل دادن تخم‌مرغ و افزایش منافذ آن جوجه درآوری راکاهش می‌دهد. تخم‌مرغهای جوجه‌کشی باید تمیز شده، در ظرف و انبارهای تمیز نیز ذخیره شوند، البته شستشوی تخم‌مرغها زمینه نفوذ میکروبها به داخل تخم‌مرغ را فراهم می‌کند از این رو شستن تخم‌مرغها توصیه نمی‌گردد و در صورت لزوم باید از آب ولرم حاوی مواد ضدعفونی‌کننده، آهن و فاقد ید استفاده شود.

علاوه بر این، وسایل جوجه‌کشی نیز باید با آب گرم و مواد ضدعفونی‌کننده شسته شوند.  

 مواد زائد حاصله از جوجه‌کشی منبع مناسبی جهت رشد میکروبها می‌باشند، به همین دلیل این مواد سوزانده می‌شوند و یا در چاه‌طرح توجیهی،مقالات علمیهای مختص به این امر دفن می‌گردند و موادی نظیر تخم‌مرغهای غیربارور، جنین‌های مرده و پوسته تخم‌مرغ به عنوان غذا در جیره طیور به کار می‌رود. این مواد پخته و خورد می‌شوند و به عنوان منبع کلسیم و پروتیئن مصرف می‌شوند.

تخم‌مرغ هایی که در ماشین جوجه‌کشی قرار می‌دهیم باید تمیز و بدون آلودگی باشند. تخم‌مرغ‌های آلوده، ابتدا باید تمیز شوند زیرا این تخم‌مرغ‌ها باعث آلودگی ماشین جوجه‌کشی می‌شوند در نتیجه بقیۀ تخم‌مرغ‌ها را نیز آلوده می‌کنند و تلفات زیادی به دنبال دارد.

برای تمیز کردن پوستۀ تخم‌مرغ‌های کثیف از برس، کاغذ سمباده و گلوله‌های سیم ظرف‌شویی استفاده می‌شود. این کار را بدون آب انجام می‌دهند.

پس از ضدعفونی و تنظیم دستگاه در ماشین‌های جوجه‌کشی کوچک، ابتذا تخم‌مرغ‌ها را علامت‌گذاری می‌کنند. زیرا در این ماشین ها، کار چرخاندن تخم‌مرغ‌ها با دست انجام می‌شود. سپس تخم‌مرغ‌ها را نوک به نوک یا ته به ته روی میله‌های چرخان قرار می‌دهند و درِ دستگاه را می‌بندند. درجۀ حرارت دستگاه به دلیل سرد بودن تخم‌مرغ‌ها کمی پایین می‌آید.ولی بعد از مدتی به اندازۀ طبیعی خود می‌رسد.

در ماشین‌های جوجه‌کشی، تخم‌مرغ‌ها را داخل شانه‌های مخصوص یا قاب‌های راک می‌چینند بطوریکه قسمت پهن تخم‌مرغ به سمت بالا باشد.

محل قرار دادن دستگاه باید قابل شستشو و ضدعفونی باشد. همچنین تهویه باید در آن به سادگی انجام شود. این محل باید نور گیر باشد ولی نور نباید به طور مستقیم، روی ماشین جوجه‌کشی بتابد.

محل قرار گرفتن ماشین جوجه‌کشی باید طراز باشد از دیوار هم یک متر فاصله داشته باشد. برای رفت و آمد به اتاق و محل جوجه‌کشی باید نکته‌ها و دستورهای بهداشتی به طور کامل رعایت شوند. همچنین از ورود افراد گوناگون به آنجا جلو گیری شود.

برای ضدعفونی کردن سالن و ماشین‌های جوجه‌کشی باید از مادۀ ضدعفونی کنندۀ مناسب استفاده کنیم.

همچنین بر اساس دستور کارخانۀ سازندۀ محلول، آن را تهیه و استفاده کنیم.

حرارت و رطوبت مناسب در ماشین جوجه‌کشی، محیط مناسبی برای رشد میکروب‌ها است . اگر دستورهای بهداشتی به طور کامل رعایت نشود، عامل‌های بیماریزا به آسانی رشد می‌کنند و باعث آلودگی می‌شوند. در نتیجه، خسارت زیادی به بار می‌آورند.

قسمت‌های جداشدنی دستگاه جوجه‌کشی و صفحات آلوده باید ابتدا خیس شوند سپس با آب گرم، برس و مادۀ ضدعفونی کننده به طور کامل، شسته شوند.

برای ضدعفونی محیط ماشین جوجه‌کشی و تخم‌مرغ‌ها در ماشین‌های برقی، ابتدا سینی مخصوص کف ماشین را پر از آب می‌کنند سپس مقداری محلول پرمنگنات و فرمالین در آن می‌ریزند.

پس از نصب دستگاه و انجام کارهای بالا، دوشاخه را در پریز برق قرار می‌دهیم و کلید دستگاه را روشن می‌کنیم . برای کنترلِ، نبود اتصال در دستگاه و جلوگیری از برق گرفتگی، می‌توان از یک فازمتر استفاده کرد. ماشین جوجه‌کشی را تا ۲۴ساعت بدون تخم‌مرغ روشن نگه می‌داریم تا دمای ماشین، روی ۳۷درجه ثابت بماند.

 

شماره زنی

شماره زنی به دو دسته دائم و موقت تقسیم می گردد. شماره زنی دائم را نمی توان به سادگی تغییر داد.

١- شماره زنی موقت:

الف) شماره گوش:

شماره های گوش یکی از روشهای معمول شناسایی دام می باشدومعمولاً دارای جنس پلاستیکی و فلزی است. اشکالات عمده آن عبارتند از ناخوانا شدن، گم شدن یا آنکه عمد اً بیرون آورده شده و یا توسط شماره دیگری جایگزین شوند.

شماره گوش پلاستیکی : دارای حروفی است که ازدورقابل خواندن می باشد و به قسمت مرکزی لاله گوش متصل یا به زاویه پائینی آن آویزان می شود. این شماره ها با استفاده از ابزاری مشابه آنچه برای شماره های فلزی ابداع شده است یا به وسیله انبردست مخصوص، یا بوسیله یک سیخ غیرفلزی نصب می شود.

شماره گوش فلزی: این شماره ها توسط دستگاه با علامت گذاری روی قسمت خارجی گوش توسط پنس های مخصوص نصب می گردد. برای خواندن شماره باید دام را مهار نمود و برای گرفتن گوش نیز باید قاعده گوش را در دست گرفت.

 

ب)زنجیرهای گردنی:

پلاک های برنجی به این زنجیر متصل می شود اگر زنجیر های گردنی دارای قطر مناسب باشد و به خوبی چفت گردند برای سالها ممکن است پلاک برنجی را محفوظ نگهدارد.

شماره گردن: این شماره ها توسط زنجیر برگردن دام آویزان می شود. این روش ضریب اطمینان بالائی ندارد.

 

ج) نوارهای گردنی:

شماره دام در دو طرف این نوارها حک شده است . اشکال این نوارها در سالن های هرینگ بون بوده زیرا به سختی می توان شماره دام را خواند . همچنین ممکن است این نوار به میله نرده ها گیرکرده و باعث خفگی دام یا گم شده شماره ها گردد.

 

د)نوارهای ساق پا:

عمدتاً در سالن های شیردوشی استفاده می شود ولی برای شناسایی گاوها در مراتع و یا در جایگاه گاوهای خشک زیاد مناسب نبوده زیرا ممکن است گم شود.

 

٢- شماره زنی دائم:

الف) سوراخ کردن گوش:

این سوراخ ها در جاهای معینی از گوش زده می شود . تعداد، اندازه و شکل سوراخ ها نمایانگر عددی است که از روی کلید تشخیص می توان آن را پیدا کرد . این طرز علامت گذاری هیچگاه از بین نرفته و به آسانی قابل تشخیص و رویت می باشند. این روش در زمانهای گذشته در کشور دانمارک مورد استفاده بوده است.

 

ب) خالکوبی:

خالکوبی روی سطح داخلی و یا خارجی گوش توسط پنس های مخصوص خالکوبی انجام می گردد .خالکوبی روش مناسبی برای تعیین هویت نژادهای گرانبهای دام است. اگر خالکوبی به درستی انجام گیرد تا آخر عمر حیوان، آثار آن باقی می ماند . ولی حیواناتی که پوست گوش آنها سیاهرنگ است نقش خالکوبی واضح و مشخص نیست .

 

ج) استفاده از خمیر سوزاننده قلیائی:

این خمیر توسط یک مهر لاستیکی روی پوست خشک بکار می رود. این روش منجر به ایجاد محلی بدون مو مشابه داغ کردن با حرارت می شود گاو در خلال چند روز اول پس از استعمال باید از باران و رطوبت درامان باشد.

 

د)  داغ کردن:

داغ کردن به دو صورت انجام می شود:

١ داغ کردن بوسیله حرارت :

این روش عمدتاً درمورد گاوهای داشتی و گاوهای بالغ اعمال میشود شماره حاصل از داغ زدن درحیوانات سیاهرنگ به راحتی قابل خواندن نبوده و همچنین این روش به میزان قابل توجهی از ارزش پوست می کاهد .

 

:( freeze branding) ٢- داغ سرد

بمنظور اجتناب از درد ناشی از داغ کردن با حرارت، روش داغ کردن با سرما رایج شده است . این روش در حال حاضر بهترین روش برای شناسایی گاوها می باشد . اهرم های مخصوص برای شماره زنی از جنس برنج یا برنز و آلومنیوم ساخته می شود.

 

روشهای مختلف داغ سرد:

 

الف) روش انجماد با یخ و الکل:

شماره های فلزی را در داخل مخلوط یخ خشک  با درجه حرارت ٧٩ - درجه سانتیگراد و الکل ٩۵ درصد قرار می دهند. در این حالت پس از مدت کوتاهی برودت لازم به شماره فلزی منتقل می شود برای شمار ه گذاری ابتدا باید گاو را در محل محکمی مقید نموده و مو های جای شماره را حتی المقدور در قسمت پوست سیاه بدن گاو به دقت چید و با پنبه الکلی مرطوب نمود . سپس شماره را بر روی محل مذکور حک کرد . شماره های که با استفاده از داغ سرد بر ر وی بدن دام ایجاد می گردد به آسانی محو نشده و از بین نرفته و به سهولت از دور قابل خواندن می باشد. درسطوح داغ شده پوست ملانوسیتها یا رنگ دانه ها از بین می روند و در این منطقه موهای سفید رشد می کنند. این روش بیشتر برای حیواناتی به کار می رود که دارای لکه هایی با رنگ دانه های سیاه در پوست خود هستند و تحت تاًثیر فاکتورهایی مانند سن حیوان، اندازه و جنس اهرمها، نوع پوست، ضخامت عضله زیر پوست یا طول مدت و فشار وارده بر اهرمها می باشد. مدت زمان لازم برای قرار دادن شماره برروی پوست به شرح ذیل است:

 گوساله یک ماهه ١٠ ثانیه

۴ ماهه ٢٠ ثانیه -  گوساله ٨

٩ ماهه ٢۵ ثانیه -  گوساله ١٨

 گوساله ١٨ ماهه به بالا ٣٠ ثانیه

 





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
دوشنبه 23 مرداد 1396 05:11 ب.ظ
Stunning story there. What happened after? Thanks!
پنجشنبه 18 خرداد 1396 09:31 ب.ظ
I think everything posted made a great deal of sense.
But, what about this? suppose you were to write a awesome title?
I mean, I don't wish to tell you how to run your website, but
suppose you added a post title that grabbed folk's attention?
I mean یه دانشجوی ساده رشته کشاورزی - علوم دام - بهداشت ماشین جوجه کشی is a little plain. You could look at
Yahoo's front page and see how they write article headlines to grab
people to open the links. You might add a
related video or a related picture or two to
get people interested about everything've got to say. Just my opinion, it would
bring your posts a little bit more interesting.
جمعه 29 اردیبهشت 1396 04:15 ق.ظ
Hello, Neat post. There is an issue along with your website
in web explorer, could check this? IE still is the marketplace
chief and a large component to other folks will leave out your fantastic writing because of this problem.
پنجشنبه 31 فروردین 1396 12:00 ب.ظ
Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?
you made blogging look easy. The overall look of your web site
is wonderful, let alone the content!
چهارشنبه 23 فروردین 1396 03:00 ق.ظ
I want to to thank you for this wonderful read!! I certainly loved every little bit of it.
I have you book-marked to check out new things you post…
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

برای سلامتی آقا صلوات

كد موسیقی برای وبلاگ

وب هكس

وب هكس

ابزار ذكر روز

ابزار پرش به بالا