تبلیغات
یه دانشجوی ساده رشته کشاورزی - علوم دام - بیماری برق زدگی نخود سفید chickpea Ascochyta blight
 
یه دانشجوی ساده رشته کشاورزی - علوم دام
توسعه کشور عزیزمان با گسترش و ارتقای کشاورزی و علوم دام در کنار علم وصنعت امکان پذیر است.
درباره وبلاگ


اینجانب حسین باقریان دانشجوی رشته علوم دام در دانشگاه پیام نور واحد گالیکش هستم .
قصد من از ایجاد این وبلاگ به اشتراک گذاشتن مطالب رشته علوم دام با شما عزیزان هست امیدوارم مورد استفاده قرار بگیرد.

مدیر وبلاگ : حسین باقریان تبریان
نظرسنجی
از نظر شما وبلاگ جگونه بود؟







این بیماری در بیشترنقاط ایران از روی نخود ایرانی و باقلا گزارش شده است که در باقلا به آن آسکوکیتای باقلا گویند. عامل بیماری در برق زدگی نخود Ascochyta rabiei و در برق زدگی باقلا Ascochyta fabae میباشد. فرم جنسی قارچ Didymella rabieiiبا نام قدیمی Mycosphaerella rabie است. این قارچ یک آسکومیست است که در مرحله غیر جنسی تولید پیکنیدیوم و در فرم جنسی تولید آسکوکارپ از نوع پریتسیوم کاذب مینماید که البته فرم جنسی در شرایط ایران چندان مهم نیست. پیکنیدیوم وپیکنیدیوسپورهای دو سلولی شفاف آن در اپیدمیولوژی بیماری خیلی مهم هستند. این بیماری در مناطق نخودکاری ایران و از جمله استان همدان وجود دارد.این بیماری در مناطق معتدل وگرمتر بیشتر دیده میشود. علایم بیماری خیلی واضح است. در مزرعه نخود قسمتی مثل این است که صاعقه زده باشد و زرد وخشک شده بنظرمی رسد. این بیماری در مزرعه بصورت لکه ای دیده می شود. بارندگی شدید سبب پخش اسپور قارچ و شیوع شدید آلودگی میشود. شرایط مساعد جهت گسترش بیماری بارندگی شدید همراه با باد میباشد.

روی برگچه وکپسول ها لکه های گرد و روی ساقه لکه های کشیده سفید رنگ که بعداً قهوه ای شده و درآنها نقاط ریز سیاهرنگی که پیکنید یوم ها هستند، تشکیل میشود. چون به کپسول میزند سبب آلودگی بذر می شود. بذرهای به شدت آلوده، لاغروچروکیده می شوند و روی آنها پیکنیدیوم تشکیل میشود. اگر بذر آلوده کشت شود و رطوبت هم بالا باشد اولین علایم آلودگی روی طوقه نباتات کوچک دیده میشود که در شرایط گرم ومرطوب قارچ از روی طوقه به قسمتهای بالایی رفته وبرگچه ها را آلوده میکند و آلودگی شیوع می یابد.بقای قارچ در روی بقایای گیاهی وبذر انجام می گیرد . این قارچ هتروتا لیک است. احتمال دارد زمستانگذرانی قارچ بصورت آسکو کارپ در کاه وکلش باشد . آسکوسپورها نیز شبیه پیکنید یوسپورها هستند. مهمترین کانون آلودگی بذر آلوده است. گاهی تا 2% آلودگی بذردیده شده است. برای این قارچ 1% آلودگی بذر بسیار بالاست و کافی است که تمام مزرعه را آلوده کند. بهنیه دما 20 درجه سانتیگراد و هوای مرطوب برای اپیدمی لازم است. در آمریکا قارچ را از علفها ی هرزی مثل تاج خروس ،پیچک و حتی نوعی عدس ، یونجه و تاجریزی جدا کرده اند.

کنترل:

1- تناوب وشخم عمیق. چون سالیان دراز در خاک نمی ماند تناوب دو ساله کافی است.

2- بذر سالم. بذررا باید از جاهایی که بیماری نیست تهیه کرد.

3- آبیاری بصورت کرتی یا بارانی نباشد.

4- تنظیم تاریخ کاشت ، طوری که به بارندگی نخورد. بخصوص در زمان تشکیل غلاف.

5- ارقام مقاوم استفاده شود. نخودهای سیاه (لپه) تا حدود زیادی مقاومند

  -6بهترین راه مبارزه با آن کشت ارقام مقاوم نخود است در ایران بین ارقام داخلی فقط ارقام نخود سیاه زران زنجان و شماره 154 کرج به این بیماری حساس نیستند 

  7-براساس پژوهشهای انجام شده، ارقام مقاومی چون«رقم نخود سیاه زران زنجان، رقم نخود شماره 154 كرج و همچنین رقم C.612» نسبت به سایر ارقام مقاومتر هستند و كشت آنها توصیه شده است.همچنین دعفونی بذرها با سمومی چون «تیابندازول»، «بنومیل» یا «توپسین» به نسبت سه در هزار و سمپاشی مزرعه با استفاده از سموم «بنومیل»، توپسین ام»، «كاربندازیم» و یا «زینب» به نسبت دو در هزار نیز از دیگر روشهای كنترل این بیماری است





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 17 شهریور 1396 02:45 ب.ظ
fantastic put up, very informative. I'm wondering why the opposite experts of this sector do not realize this.
You must continue your writing. I am confident, you've a great readers' base
already!
دوشنبه 16 مرداد 1396 06:39 ق.ظ
I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really
nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come
back later on. All the best
یکشنبه 15 مرداد 1396 04:10 ب.ظ
It's actually a great and useful piece of information. I am glad that you just shared this useful info with
us. Please stay us up to date like this. Thanks for
sharing.
سه شنبه 10 مرداد 1396 08:00 ب.ظ
hi!,I love your writing very a lot! share we keep in touch extra approximately your post on AOL?
I need a specialist in this space to solve my problem. May
be that's you! Taking a look forward to see you.
پنجشنبه 8 تیر 1396 07:55 ق.ظ
ســــلام !
وبلاگتون زیباست!
موفق باشید
سه شنبه 6 تیر 1396 08:58 ق.ظ
These are truly fantastic ideas in regarding blogging. You
have touched some pleasant factors here. Any way keep up wrinting.
پنجشنبه 18 خرداد 1396 08:21 ب.ظ
Wow, wonderful blog format! How long have you been blogging for?
you made blogging glance easy. The full glance of your web site is excellent,
let alone the content!
شنبه 13 خرداد 1396 05:31 ق.ظ
Thanks for finally talking about >یه دانشجوی ساده رشته کشاورزی
- علوم دام - بیماری برق زدگی نخود سفید chickpea Ascochyta blight <Loved it!
پنجشنبه 11 خرداد 1396 12:12 ق.ظ
بسیار عالی بود!
ممنونم از وبلاگ خوبتون
موفق باشید
جمعه 29 اردیبهشت 1396 04:57 ق.ظ
First of all I want to say fantastic blog! I had a quick question which I'd like to ask if
you don't mind. I was curious to find out how you center yourself and
clear your head prior to writing. I've had difficulty clearing my mind in getting my
ideas out. I do enjoy writing but it just seems like the
first 10 to 15 minutes are usually lost just trying
to figure out how to begin. Any suggestions or hints?

Thanks!
پنجشنبه 28 اردیبهشت 1396 02:05 ب.ظ
Ridiculous story there. What happened after? Good luck!
سه شنبه 29 فروردین 1396 06:43 ب.ظ
تخفیف ویژه 10 هزار تومنی ریحون!
غذا رو سفارش بدید و 10 هزار تومن تخفیف بگیرید!
برای هر کسی که از لینک شما کد تخفیف رو بگیره هم 10 هزار تومن به حساب شما افزوده میشه!
برای گرفتن تخفیف 10 هزار تومنی مراحل زیر رو انجام بدید:
اول لینک رو باز کنید و کد تخفیف رو کپی یا یادداشت کنید
بعدش برید به صفحه اصلی سایت ریحون reyhoon.com و نرم افزار رو دریافت کنید (با گوشی برید و باید برنامه بازار رو داشته باشید)
بعد از نصب نرم افزار ثبت نام کنید (20 ثانیه طول میکشه نهایت!)
موقع سفارش غذا کد تخفیف رو بزنید تا 10 هزار تومن از هزینه غذا کم بشه
مثلا 20 هزار تومن غذا سفارش بدید فقط 10هزار تومن پرداخت میکنید
سوالی داشتید ایمیل بزنید
موفق باشی!

چهارشنبه 23 فروردین 1396 11:28 ب.ظ
Why viewers still make use of to read news papers when in this technological world the whole
thing is accessible on net?
سه شنبه 22 فروردین 1396 06:08 ق.ظ
Hi all, here every one is sharing these know-how, thus it's good
to read this web site, and I used to pay a visit this
blog every day.
دوشنبه 21 فروردین 1396 07:10 ب.ظ
I used to be suggested this web site by means of my
cousin. I am now not sure whether this submit is written by means of
him as no one else realize such targeted approximately my difficulty.
You're wonderful! Thank you!
دوشنبه 21 فروردین 1396 05:16 ق.ظ
Great beat ! I wish to apprentice whilst you amend your site, how could i subscribe for a weblog
site? The account aided me a applicable deal. I had been a little bit familiar of this your broadcast provided shiny clear idea
شنبه 19 فروردین 1396 07:55 ق.ظ
Asking questions are truly good thing if you are not
understanding anything entirely, however this article gives fastidious understanding even.
یکشنبه 13 فروردین 1396 12:46 ب.ظ
Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I
provide credit and sources back to your weblog? My blog is in the exact
same area of interest as yours and my users would certainly benefit from some of the information you present here.

Please let me know if this ok with you. Cheers!
جمعه 11 فروردین 1396 05:57 ق.ظ
Hurrah, that's what I was looking for, what a information! existing here at this web site, thanks admin of this website.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

برای سلامتی آقا صلوات

كد موسیقی برای وبلاگ

وب هكس

وب هكس

ابزار ذكر روز

ابزار پرش به بالا