یه دانشجوی ساده رشته کشاورزی - علوم دام
توسعه کشور عزیزمان با گسترش و ارتقای کشاورزی و علوم دام در کنار علم وصنعت امکان پذیر است.
درباره وبلاگ


اینجانب حسین باقریان دانشجوی رشته علوم دام در دانشگاه پیام نور واحد گالیکش هستم .
قصد من از ایجاد این وبلاگ به اشتراک گذاشتن مطالب رشته علوم دام با شما عزیزان هست امیدوارم مورد استفاده قرار بگیرد.

مدیر وبلاگ : حسین باقریان تبریان
نظرسنجی
از نظر شما وبلاگ جگونه بود؟







یکشنبه 20 بهمن 1392 :: نویسنده : حسین باقریان تبریان
آیا ما کار درست را انجام میدهیم؟
دکتر احسان محجوبی
یک باور بسیار قوی در صنایع دامپروری امریکای شمالی وجود دارد مبنی بر اینکه اگر از تماس گوساله ها با هم اجتناب کنیم (یعنی همان نگهداری گوساله در باکس انفرادی)، گوساله کمتر در معرض پاتوژن ها قرار میگیرد و در نتیجه سالم تر خواهند بود. اما به نظر می رسد که این راهکار وقتی که می خواهیم گوساله را از شیر بگیریم و به گروه منتقل کنیم بیشتر گوساله را در معرض تنش و استرس قرار می دهد و این موضوع توسط بسیاری از مقالات معتبر تایید شده ست.   
مشاهدات و مستندات زیر نشان می هد که عمل جدا نگه داشتن گوساله های پیش از  شیرگیری به آن مهمی نیست که قبل تصور می شده است:
1-  دامداران نیوزلندی 1 تا 2 هفته پس از تولد گوساله هایشان را درگروه قرار می دهند و در واقع تا حدی نرخ مرگ و میر (5 درصد) کمتری را در مقایسه با امریکا (8 درصد) تجربه می کنند.
2- تجربیات اخیر با تجهیزات شیردهنده های گروهی اتوماتیک دریافته اند که وقتی دامداری ها از باکس های انفرادی پرورش به گروهای های کوچک گوساله روی آورده اند  نرخ تلفات تغییری نکرده است.
3- در گاوهای گوشتی نگهداری شده در مرتع هم گاو ماده معمولا تا 3  روز گوساله خود را از بقیه گله جدا نگه می دارد. پس از آن گوساله به طور مداوم در تماس نزدیک  با سایر گوساله ها و گاوهای گله است، اما هنوز هم گله های گاو گوشتی امریکا نرخ مرگ و میر 2 درصد را از 24 ساعت پس از تولد تا شیردهی (تقریبا 200 روزگی) را تجربه می کنند. 
4- برخی تحقیقات انجام شده در امریکا نیز نرخ مرگ و میر کمتر و هزینه های تولید پایین تر را برای گوساله های پرورش یافته در گروه در مقایسه با گوساله های انفرادی-پرورش یافته گزارش کرده اند.
5- دو آزمایش با 560 راس گوساله که نشان دادند گروه بندی گروهی به نگهداری در باکس ارجحیت دارد.
•    در آزمایش اول تمام گوساله ها از بلافاصله پس از شیرگیری (در 50 روزگی) وارد گروه  شدند و نصف موارد بیماری های تنفسی را در مقایسه با گوساله های نگهداری شده در باکس انفرادی به مدت 6 روز پس از شیرگیری داشتند. 
•    در آرمایش دوم نیمی از گوساله ها به طور گروهی نگهداری شدند و تدریجا از شیر گرفته می شدند و نیمی دیگر به تدریج از شیر گرفته شدند و بعد از آن گروه بندی شدند. گوساله هایی که به طور گروهی پیش از شیرگیری نگهداری شده بودند 60 درصد موارد تنفسی کمتری داشتند. 
نتیجه ای که می توان از این مشاهدات گرفت این است که اگر گوساله هایتان را زودتر از باکس انفرادی بیرون بیاورید و گروه بندی نمایید،  احتمالا گوساله های مریض کمتری خواهید داشت و کمتر هزینه خواهید کرد.  




نوع مطلب : گاو، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
دکتر احسان محجوبی، مهندس حسین یزدانی
اخیرا تیمی از دامداران، پرورش دهندگان قراردادی تلیسه، مشاوران و نمایندگان مزارع پرورش گاو شیری در امریکا راهنمایی هایی را تحت عنوان «استانداردهای طلایی» برای گوساله ها و تلیسه های هلشتاین ابداع کرده اند که دسته بندی هایی را بر اساس انتظارات تولیدی و عملکردی فهرست نموده اند. در زیر ما نمونه هایی از استانداردهای مربوط به سلامتی، رشد و جایگاه را بیان خواهیم نمود:
تولد تا 6 ماهگی
میزان مرگ و میر
یک روزگی (یعنی تا 24 ساعت پس از تولد) باید برای متمایز کردن بین مرگ و میر «در زمان زایمان» (مرده زایی) و «مرگ و میر گوساله» به کار برده شود. اهداف:
•    24 ساعتگی تا 60 روزگی: 4%
•    61 تا 120 روزگی: 2%
•    121 تا 180 روزگی: کمتر از 1%
مریضی و بیماری
اسهال به عنوان یک ناهنجاری، که نیازمند مداخله ای بیش از 24 ساعت است تعریف می شود. اهداف:
•    24 ساعتگی تا 60 روزگی:  کمتر از 10%
•    61 تا 120 روزگی: کمتر از 5%
•    121 تا 180 روزگی: صفر%
تعریف پنومونی به عنوان یک موردی از بیماری تنفسی که نیازمند درمان انفرادی با یک آنتی بیوتیک است در این دسته بندی مورد توجه گرفته است. اهداف:
•    24 ساعتگی تا 60 روزگی: کمتر از 5%
•    61 تا 120 روزگی: کمتر از 10%
•    121 تا 180 روزگی: کمتر از 1%
ادامه در 


بیشتر می خواهم بخونم


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
پنجشنبه 10 بهمن 1392 :: نویسنده : حسین باقریان تبریان

طبقه بندی بر اساس استفاده و اصالت

نژادهای گاو را می توان بر اساس استفاده های که از آنها میشود به شیری ، گوشتی و دو منظوره تقسیم کرد.

گاوها را می توان بر اساس اصالت نیز طبقه بندی کرد . گاوی که انساب آن را میتوان تا گاوهای پایه ردیابی نمود به عنوان گاو نژاد اصیل می شناسند .یک گاو تقریبا خالص شده به عنوان گاوی غیر اصیل که مشخصات اصلی یک نژاد را دارد تعریف می شود.

و در اغلب موارد ، به گاوی اطلاق می شود که زائیده یکی از گاوهای اصیل باشد و توسط اتحادیه نژاد ثبت نام نشده است. یک گاو دو رگه گاوی است که بر اثر آمیزش دو نژاد کاملا متفاوت حاصل می شود. به گاوی که دو رگ نیست ولی مشخصات اصلی یک نژاد را نیز ندارد " اسکراب " می گویند.

نژادهای گاو شیری

۱) آیرشایر :

ایرشایر آخرین نژاد اصلاح شده است. آب وهوا در منطقه ایر در زمان زیادی از سال  

 سرد و نمناک است. گاوهای ایرشایر در طی روند اصلاح نژاد خود به دلیل عدم 

حاصلخیزی زمینهای منطقه ، مقدار نسبتا اندکی علوفه در دسترس داشته اند این 

وضعیت بقای حیوانات قوی بنیه و دارای قدرت چرای خوب را به وجود آورده است . 

گاوهای ایرشایر بزرگتراز گاوهای گرنزی و جرسی است و رنگ آنها از قرمز تا قهواه 

ای مایل به قرمز و سفید متغیر دارند . گوساله های این نژاد به دلیل وزن و تولید 

نسبتا پایین برای تولید گوشت گوساله ارزش متوسطی دارند. گاوهای حذفی و گاوهای مازاد نیز برای تولید گوشت دارای ارزش متوسطی می باشند. زیرا خیلی سریع چاق می شوند و دارای چربی سفید هستند. چربی شیر این نژاد 4 درصد و مواد جامد بدون چربی شیر آنها کمتر از گرنزی و جرسی است. شکل پستان این نژاد در مقایسه با اغلب نژادهای دیگر بهترین می باشد.

خاستگاه اسکاتلند ـ رنگ قرمز و سفید و احتمالا قهوه ای و سفید ـ فرم شاخها و تناسب اندام و نحوه ی اتصال محکم پستان به بدن از ویژگیهای این نژاد است ـ نسبتا شرور ولی با قابلیت چرای بالا ست ـ وزن گاو بالغ ۵۴۴ و گاو نر۸۱۶ کیلو گرم ـ تولید شیر در یک دوره لاکتاسیون ۵۳۰۷  کیلو با چربی ۴ درصد دارد .

۲) براون سویس :

قدیمی ترین نژاد شیری براون سوئیس است. براون سوئیس از نظر وزن بعد از هلیشتاین حایز مقام دوم است. رنگ قهوه ای براون سوئیس از خیلی روشن تا خیلی تیره متفاوت است. براون سوئیس حیوانی رام ولی کمی لجباز است. این نژاد به سبب اندازه نسبتا بزرگ ، وزن زیاد گوساله ها ، چربی سفید بدن برای پرواربندی و گوشت سفید گوساله تا حدهلیشتاین مقبولیت یافته است. براون سوئیس دیر بالغ می شود و نسبت به نژادهای دیگر دیرتر به اوج تولید می رسند. چرای روی دامنه کوهها منجر به قدرت چرای برتر در این نژاد شده است.
خاستگاه سویس ـ رنگ قهوه ای روشن یا تیره ـ بعد از هلشتاین بزرگ ترین نژاد شیری است ـ بسیار آرام و به علت داشتن جثه نسبتا بزرگ و سفید بودن چربی بدن مناسب برای تولید گوشت ـ نژادی دیررس با قابلیت چرای خوب ـ مقاومت بالا در بربر شرایط تغییرات شدید آب و هوایی ـ متوسط گاو بالغ ۶۸۰ و گاو نر۹۰۷ کیلو گرم ـ تولید شیر در یک دوره لاکتاسیون ۵۴۸۸ کیلو با ۱/۴ درصد چربی دارد . 
ادامه در بیشتر میخواهم بخونم


بیشتر می خواهم بخوانم


نوع مطلب : گاو، 
برچسب ها : گاو، علوم دام، دامداری،
لینک های مرتبط :

سرابی (Saraby)

به‌‌نظر مى‌رسد که این نژاد از اختلاط و آمیزش گاوهاى بومى ایران با گاوهائى که از کشور شوروى سابق وارد منطقه سراب شده بودند به‌وجود آمده و بعداً به نام سرابى معروف گشته است رنگ آن زرد طلائى و قهوه‌اى سوخته است کوچک و خوش اندام است. اخیراً از گاوهاى سرابى به‌صورت گله‌هاى نیمه صنعتى پرورش داده مى‌شوند.

یک نژاد شیری محسوب میشود که موطن آن شهرستان سراب در آذربایجان شرقی است. این گاوها به رنگ زرد آهویی تا قهوه ای تیره دیده شده اند وشاخهایی کوتاه و سیاه رنگ دارند.

گاوهای سرابی با توجه به زادگاه اصلی خود نژادی کوهستانی محسوب میشوند.

میانگین تولید شیر در هر دوره 700- 1900 لیتر
 میانگین تولید شیر در هر روز 1/6 4/9

میانگین درصد چربی 3/4 9/4

اکثر گاوهای این نژاد در هر دوره شیر دهی حدود 130 تا 260 روز شیر داده اند.


گلپایگانی ( Golpaygany)

موطن آن شهرستان گلپایگان در استان اصفهان است ولی در شهرها و استانهای اطراف نیز پراكنده شده است ، بطوری كه در مناطقی از استانهای چهارمحال و بختیاری ، لرستان ، یزد و كرمان دیده شده اند.

گاوهاى گلپایگانى از نظر رنگ یکدست نبوده و ممکن است سیاه، بور، قرمز و گاهى ابلق باشند. در سال‌‌هاى اخیر از این گاوها نیز به‌صورت گله‌هاى نیمه صنعتى و بیشتر جهت تولید شیر پرورش داده مى‌شود.

رنگ آنها ممكن است خاكستری ، زرد ، قهوه ای ، قرمز بور و یا سیاه باشد. همچنین این گاوها دارای دوره شیردهی كوتاهی هستند.

سیستانی ( Sistany)

منشا اصلی گاوهای این نژاد دریاچه هامون در استان سیستان و بلوچستان است . رنگ گاوهای سیستانی اغلب سیاه یا سفید است . البته رنگ های زرد خرمایی ، طوسی ، قهوای روشن نیز در میان آنها مشاهده میشود. رنگ این گاو، قرمز، خرمائى یا ابلق، قد بلند، همیشه سرحال و یک حالت آمادگى به‌خصوصى دارند. علامت ممیزهٔ این نژاد در مقایسه با گاوهاى استان‌ها همجوار داشتن کوهان است. این نژاد استعداد و آمادگى خاصى جهت انجام کارهاى زراعى دارد.

قد نسبتا بلند ، كمر و پشت قوس دار ، سر نسبتا كوچك ، پیشانی پهن و برجسته ، چشمان كوچك ، پیشانی پهن و برجسته ، چشمان كوچك ، پوست لطیف ، كوهان ، غبغب پهن و آویزان ، پوزه بلند و مرطوب ، گوشهای كوچك و نیمه افتاده از ویژگیهای این نژاد است. این نژاد تنها نژاد گوشتی ایران است.

از دیگر نژاد های بومی ایران می توان به Taleshy و Dashtiary و Najdy اشاره كرد.

طبق آمار سال 2001 در ایران تعداد 5500000 راس انواع گاو بومی از نژادهای فوق الذكر وجود دارد كه 134 هزار تن گوشت قرمز و 1468000 تن شیر تولید میكنند. به این ترتیب 31/18 % گوشت تولیدی كشور و 52/29 % شیر تولیدی شده در ایران متعلق به گروه نژادی گاوهای بومی ایران است.

گاوهاى اطراف تهران

گاوهاى اطراف تهران در اثر آمیختگى با گاوهاى اصیل وارد شده از خارج به‌تدریج تغییر کرده و گاوهاى به‌وجود آمده‌اند که از لحاظ هیکل درشت و از لحاظ تولید شیر خیلى بهتر از گاوهاى بومى هستند.

طبقه بندی بر اساس استفاده و اصالت

نژادهای گاو را می توان بر اساس استفاده های که از آنها میشود به شیری ، گوشتی و دو منظوره تقسیم کرد.

گاوها را می توان بر اساس اصالت نیز طبقه بندی کرد . گاوی که انساب آن را میتوان تا گاوهای پایه ردیابی نمود به عنوان گاو نژاد اصیل می شناسند .

یک گاو تقریبا خالص شده به عنوان گاوی غیر اصیل که مشخصات اصلی یک نژاد را دارد تعریف می شود.و در اغلب موارد ، به گاوی اطلاق می شود که زائیده یکی از گاوهای اصیل باشد و توسط اتحادیه نژاد ثبت نام نشده است. یک گاو دو رگه گاوی است که بر اثر آمیزش دو نژاد کاملا متفاوت حاصل می شود. به گاوی که دو رگ نیست ولی مشخصات اصلی یک نژاد را نیز ندارد " اسکراب " می گویند.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

برای سلامتی آقا صلوات

كد موسیقی برای وبلاگ

وب هكس

وب هكس

ابزار ذكر روز

ابزار پرش به بالا
 
 
 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو